Het laatste bridgenieuws bij wordpress

Na een jaar of zes bij de Volkskrant te hebben bericht over alles uit de wereld van het bridge is het VKblog opgedoekt. Jammer maar geen nood er zijn veel andere manieren om wetenswaardigheden over bridge te publiceren.

Verslagen van belangrijke kampioenschappen en toernooien. De historie van het spel. Maar vooral over de geheimen van bieden, af- en tegenspel.

Natuurlijk biedt dit blog iedereen de mogelijkheid om te reageren.

We gaan er iets moois van maken.

Kees Tammens

7 Responses to Het laatste bridgenieuws bij wordpress

 1. Too bad dat kranten hun bridgerubrieken schrappen. Heb daar paar jaar terug nog eens een column over geschreven ( sudoKOE als ik me goed herinner). Jammer dat VK er ook aan moet geloven. Maar inderdaad, er zijn meer en veel snellere wegen naar Rome, Succes!

  Like

 2. Jammer dat alle kranten hun bridgerubriek (nu ook al online dus) opdoeken. heb daar een aantal jaren terug column over geschreven (sudoKOE), helaas een trend die zich doorzet. Maar inderdaad, er zijn meer, leulere en snellere wegen naar Rome, succes! groet, Elianne

  Like

 3. Peter Seij says:

  geweldig!!! elk vrij minuutje loer ik even…

  Like

 4. Hallo meneer Tammens,

  Ik wil graag uw aandacht vragen voor de actie van Roefi Vilier (Nurmohamed) hij gaat nl. op 29-30 april 24 uur bridgen voor het goede doel.

  Kijkt u maar eens op de website http://www.delombard.nl “48 hours of energy”

  Vriendelijke groet

  Leonie Vilier

  Like

 5. Colette Houben says:

  Beste heer Tammens,

  Graag uw aandacht voor het volgende persbericht:

  WK BRIDGE VOOR HET EERST IN NEDERLAND

  Meer dan 1.500 sporters uit 50 landen. 20.000 hotelovernachtingen. Een economische impact van 6 miljoen euro. Nederland maakt zich op voor één van de grootste denksportevenementen ter wereld: het WK Bridge voor landenteams. Dit evenement vindt van 15-29 oktober 2011 plaats in Veldhoven (Noord-Brabant).

  OPVALLENDE CAMPAGNE MOET IMAGO BRIDGE VERBETEREN
  De Nederlandse Bridge Bond (NBB) grijpt het WK voor landenteams aan om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met bridge. Hiertoe introduceert de NBB een imagocampagne getiteld: ‘Bridge, je bent eraan toe.’ Deze campagne benadrukt de aantrekkingskracht van de sport en verleidt potentiële bridgers met behulp van de kernwaarden. Bridge is verslavend leuk om te doen, het is sociaal en houdt ook nog eens je geest scherp.

  De uitingen richten zich op de doelgroepen die het meest ontvankelijk zijn voor bridge zoals tennissers, wandelaars en golfers. Onderzoek wijst uit dat daar de meeste potentiële bridgers zitten en dat deze doelgroepen ook open staan voor bridge als tweede sport. Met tennis, wandelen en golf organiseert de NBB al langer gecombineerde toernooien. De advertenties verschijnen online en via bladen als Golf Magazine, Tennis en het Wandelsportmagazine. Nieuwkomers worden vervolgens stap voor stap begeleid bij hun eerste stappen naar de bridgetafel. De campagne wordt ondersteund door PR-activiteiten.

  OVER HET WK BRIDGE
  Het is voor het eerst dat de Wereldkampioenschappen Bridge in Nederland plaatsvinden. Locatie is NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Ons land is kanshebber in twee van de drie WK categorieën: open en vrouwen. De NBB is de tiende sportbond van Nederland (vierde teamsportbond!) met ruim 1000 aangesloten verenigingen en 115.000 leden. Ruim 400.000 Nederlanders beoefenen de sport. Op het bondsbureau in Utrecht werken 20 medewerkers.

  De campagne uitingen kunt u vinden op de NBB site:

  http://www.bridge.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=66

  Met vriendelijke groet,

  Colette Houben

  Like

 6. Loek Perry says:

  Het bridgeprobleem van 17 juni 2018 is m.i. niet correct. Er is twee maal sprake van spelen naar schoppen negen en een verkeerde speelwijze.

  Like

  • bridgenieuws says:

   Hallo Loek,

   Het staat er juist; ik beschrijf twee varianten: kleine schoppen uit zuid en als west bekent zet je schoppen negen ind e dummy
   de tweede variant: kleine schoppen en west bekent NIET: je zet schoppen heer en speelt een kleine schoppen uit dummy oost moet blokken voor schoppen aas en vervolgs schoppen naar schoppen negen omd eandere honneur van oost eruit te werken met schoppen tien in zuid trek je ind eze tweede variant d elaatste troef

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.