Favorieten gaan door naar finale NK-bridge


Advertisements

About bridgenieuws

Kees Tammens (1950): Robberbridger, 1968-2005. Trainer Nederlandse junioren, 1991-2015. Competitie-bridger, 1972-2007. International, 1978-1996. Zaterdagrubriek: 1986-1995 in Trouw, 1996-2018 in de Volkskrant. Publiceert in BCM/Bridge en Bridge Beter. Vanaf 2015 jaarlijks Bridge Beter scheurkalender. Stelt spellenboekjes en trainingen samen.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Favorieten gaan door naar finale NK-bridge

 1. Peter van der Linden says:

  Beste Kees,
  Vreemd dat het je nu pas opvalt, 11 jaar nadat BRIDGE is verkwanseld aan een derderangs-‘uitgever’ (die na 4 jaar werd ingewisseld voor iets even ergs), dat het blad uitsluitend tot doel heeft de adverteerders en de Rotary-vrienden van het bestuur te plezieren. Over onze sport, bridge, gaat het al lang niet meer. Een gelikt uiterlijk, plastic-smile foto’s van ‘geïnterviewden’ (‘ ‘, want: geen enkele kritische vraag of uitspraak) en een overstelpende hoeveelheid borstklopperij van de NBB, dát is ‘ons’ blad. En een heleboel wit op de pagina’s, niet te vergeten – want dat staat chique.
  Anderzijds is het niet zó vreemd dat het jou niet eerder is opgevallen, want de lezers pikken het ook al 11 jaar zonder enig protest (hoewel: een van de eerste rubrieken die in 2008 sneuvelden was de ingezonden brievenrubriek – misschien teveel protest naar de smaak van het bestuur?).
  Op een bepaalde manier toch knap van de NBB: de boel zo lang en zo grondig besodemieteren en er probleemloos mee wegkomen! Een half miljoen per jaar in het putje zonder dat de lezer / het NBB-lid er iets voor terugkrijgt. Zeker iets om over op te scheppen tegen je Rotary-vrienden.
  Triest is wel dat de bond van een serieuze denksport – dat claimt bridge toch te zijn – een blad laat produceren waar de dorps-halmaclub zich voor zou schamen (met excuses aan de halmaliefhebbers). Met zo’n blad plaatst de NBB ondanks al zijn eigen gebral over ‘top- en denksport’ bridge toch in de hoek van de folkloristische spelletje als ringsteken en klootschieten. En ja, die zijn gedoemd uit te sterven.

  Vriendelijke groet,
  Peter van der Linden
  (11 jaar geleden, bij het begin van deze ellende, opgestapt uit het wereldje. De sport mis ik wel, maar ja, je kunt nergens een beetje leuk spelen als je niks met de NBB-bende te maken wilt hebben…)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.