Toppaar ontbreekt in Nederlandse bridgeteam, finale topcircuit en het ‘t Onstein Jeugd Toernooi Circuit voortgezet


Advertisements

About bridgenieuws

Kees Tammens (1950): Robberbridger, 1968-2005. Trainer Nederlandse junioren, 1991-2015. Competitie-bridger, 1972-2007. International, 1978-1996. Zaterdagrubriek: 1986-1995 in Trouw, 1996-2018 in de Volkskrant. Publiceert in BCM/Bridge en Bridge Beter. Vanaf 2015 jaarlijks Bridge Beter scheurkalender. Stelt spellenboekjes en trainingen samen.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Toppaar ontbreekt in Nederlandse bridgeteam, finale topcircuit en het ‘t Onstein Jeugd Toernooi Circuit voortgezet

 1. Rob Kaas says:

  Hoi Kees,
  Je tirade tegen Butler slaat de plank mis. Als je een +480 score tegen alle andere tafels uitslaat, heb je 1x -11, 1x -8, 1x 0 en 5x +11, samen +36 cross-imps, te delen door 8 levert +4,5 imps gemiddeld. De +6 van de Butler komt daar aardig in de buurt (het lijkt erop of de datumscore is berekend zonder de hoogste en de laagste score).
  Dat je door kakkerig uit slem te blijven +6 scoort is dus geen onrechtvaardigheid van Butlerscoring, maar van bridgetelling.
  En als de ene partij +6 scoort, dan scoort de tegenpartij -6, samen 0, daar moet je niks aan willen veranderen.
  In de paren scoor je trouwens 11 punten van de 16 op dit spel met +480, dus 69%; hoe rechtvaardig is dat dan.
  Viertallen, net als robberen, beoogt te reflecteren hoeveel je wint als je om geld speelt, en niet hoe vaak. Paren geeft +10 verschil hetzelfde als +7600, geheel tegen de geest van bridge om geld. Dat is niet eerlijker of minder eerlijk, alleen een ander spelletje.
  Eigenlijk merkwaardig dat jij als ouwe robberaar parentelling prefereert.
  Groeten, Rob

  Like

  • bridgenieuws says:

   Ach tirade, het is in butler onverteerbaar dat als je een idioot slem tegen krijgt niet alleen de tegenpartij 24 imps(2×12) wint maar ook alle andere paren in jouw windrichting 12 imps tegen jou voorstaan. Het alleen plusscores tellen is in het voordeel van een paar dat sterk speelt niet alleen op grote maar ook op kleine spellen. Jouw opmerking dat ik als verstokte robberbridger(de laatste keer in 2005 dus al weer lang geleden) toch een voorkeur voor matchpoints heb snijdt beslist hout. Ik heb altijd ‘paren’; het spannendst gevonden, groet Kees

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.