Bridge Big op het internet


Ik kreeg een bericht van Nira Tal en René de Waele die een nieuw internet bridgeproject gaan opstarten. Beiden zijn een paar jaar geleden junior geweest en daarvoor houd ik altijd een zwak. Zij hebben een nieuwe site opgericht: Bridge Big en de bedoeling is dat daar toernooien en wedstrijden ‘om geld’ gespeeld gaan worden. Het was hen al jaren een doorn op het oog dat er wel duizenden mensen op het internet poker speelden, een saai spel vergeleken met bridge, maar dat dit voor bridge maar niet van de grond kwam.

 

Bridge op het internet is al eens eerder gedaan door OKbridge maar dit mislukte omdat het onmogelijk bleek veilig te spelen. Het gebeurde dan dat een volstrekt onbekend (en na onderzoek tamelijk zwak) bridgepaar of viertal opeens bridge van wereldklasse bleek te produceren. Zij bleken dat twee accounts te hebben en als het ware met open kaarten te spelen. Dit nu denkt René de Waele te kunnen voorkomen.

 

Op de website www.bridgebig.com kun je lezen hoe alles in het werk gaat.

 

Het (echt)paar bezocht een paar weken geleden de Spring National in Louisville en ontdekte dat veel topbridgers het idee geweldig vinden. Al een paar duizend bridgers (nog maar weinig uit Nederland) abonneerden zich al. Het is de bedoeling dat er in april een toernooi wordt georganiseerd met gratis deelname en een gigantische geldprijs (er wordt gesproken van 30.000 dollar). Dit alles om Bridge Big onder de aandacht van alle bridgers te brengen. IN de toekomst kun je voor een bedrag van $5-10 inschrijven en meespelen om aantrekkelijke geldprijzen. Zia Mahmood, gewend aan kolossale tarieven in de robberclubs in Londen,w as er direct voor te vinden”Poker slaagde er in om miljoenen spelers aan te trekken. Kleine investeringen met grote opbrengsten. Dat kan ook bij bridge, vooral als je bedenkt dat bridge spelen veel leuker is dan poker”.

Op de website van Bridge Big veel informatie over de geplande opzet, over de verschillende toernooien, over individueel spelen, over het gebruik van een eenvoudig standaard biedsysteem, over de technologie en over de beveiliging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oplossing

 

BUITENBRIDGE: Classic albums van de VPRO is een programma dat je als rechtgeaarde popliefhebber niet mag missen. Gisteren de aflevering over Herman Brood en mooie beelden van optredens. En Shpritsz vandaag vanzelfsprekend gedraaid.

 

About bridgenieuws

Kees Tammens (1950): Robberbridger, 1968-2005. Trainer Nederlandse junioren, 1991-2015. Competitie-bridger, 1972-2007. International, 1978-1996. Zaterdagrubriek: 1986-1995 in Trouw, 1996-2018 in de Volkskrant. Publiceert in BCM/Bridge en Bridge Beter. Vanaf 2015 jaarlijks Bridge Beter scheurkalender. Stelt spellenboekjes en trainingen samen.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Bridge Big op het internet

 1. bm says:

  Weinig reactie hier op je blog… Maar als je alleen posts toelaat na moderatie en ze dan ongemodereerd en dus onzichtbaar laat staan is dat ook wel logisch 😉

  Er zijn twee ‘illegale’ kansen:

  1) de genoemde Ax/Kx rechts die niet opstapt,
  2) dat degene die met HA aan slag komt geen klaver naspeelt

  Omdat niet duidelijk is of leider nog een Ruiten verliezer heeft en omdat de opening op aardig wat klaver punten lijkt te wijzen (waar zit anders de opening?), lijkt mij de tweede fout plausibeler dan de eerste. Zeker omdat 1) slechts zes specifieke 3-2 zitsels in Klaver betreft en 2) alle zitsels. Nou kan de verdediging alsnog de introever weigeren te vinden als je zoals gesuggereerd direct klaver van tafel speelt en het zit niet zoals je hoopt, maar dat lijkt me toch wel minder waarschijnlijk.

  Naast de ‘illegale’ kans is er echter ook nog een niet onaanzienlijke legale kans dat de hartens 3-1 zitten en dat de doubleton klaver bij de singleton harten zit (zo’n 45% kans van 50% kans = ruim 20%) plus de klavers kunnen blokkeren (40% van de 4-1 zitsels + AK sec).

  Conclusie, gewoon troef naspelen is verreweg het beste.

  Achteraf lijkt het winnende spel vaak voor de hand te liggen. Zelfs als het tegen de kans is…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.